Dirigent – Hans den Doelder

Hans den Doelder dirigeert momenteel de volgende orkesten:

  • Fanfare St. Jan te Sint-Jansteen
  • Harmonie De Vereenigde Vrienden te Sas van Gent
  • DOW blazers ensemble te Terneuzen
  • Muziekvereniging Harmonie Oostburg

Hans studeerde slagwerk en trombone lichte muziek op het Fontys Concervatorium. Daarnaast volgde hij diverse lessen en masterclasses klassiek (bas)trombone en momenteel volgt hij nu lessen jazz-vibrafoon bij Hessel de Groff. De opleiding tot dirigent volgde Hans bij Bart Piqueur

> Sinds 2006 levert Hans met zijn eigen bedrijf ‘Impression’ slagwerk in de ruimste zin des woords aan o.a. orkesten, theaterproducties en privĂ©

> In 2011 gaf Hans als gast-dirigent een concert met het groot harmonieorkest van Fuengirola (Spanje) en volgde hij diverse workshops directie in binnen- en buitenland, o.a. bij het Metropoleorkest en de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht.

> in 2012 is Hans in de gemeente Sluis begonnen met zijn eigen slagwerkschool

> Als koper- en slagwerkdocent is Hans verbonden aan instituut Toonbeeld en verzorgt zowel koper- als slagwerklessen bij diverse muziekverenigingen in Zeeuws-Vlaanderen.

> Op basisscholen in o.a. Schoondijke en Axel worden wekelijks muzikale lessen in de bovenbouw verzorgd door Hans en ook ondersteunt hij muziekvereniging OKK te Schoondijke met hun jeugdgroep.

> Hans valt ook regelmatig in als remplancant bij diverse orkesten.